FORGOT YOUR DETAILS?

HELYSZÍNT KERESÜNK!!!

Egy alternatív szemléletű iskola megszervezéséhez, elindításához KÉT FŐ DOLOG-ra van szükség. Velünk, a szülők szemléletével összhangban lévő ALAPELVEK-re és jó esetben egy ISKOLÁ-ra – vagyis fizikailag egy épületre.  Az alapelveinkhez társítani kell a saját pedagógiánkat, az helyszínt pedig otthonossá kell tenni, hiszen a csodák majd ott történnek. Még keressük ezt a helyet, ami egy valódi oázis lesz, és még:

  • jól megközelíthető, 
  • van kert, udvar, ahol tudunk rohangálni, játszani, veteményezni, gyümölcsfákat ültetni,
  • ha a közelben tudunk nagyokat kirándulni az szuper…
  • és minél olcsóbb, hiszen nem szeretnénk sok terhet pakolni a családokra a bérleti díj miatt.

 

Úgy gondoljuk, hogy a tanulás sok mozgást is igényel, ezért ahogy lehetőséget szeretnénk adni a gondolatok, és a személyiségek szárnyalásának, úgy szeretnénk megadni mindenki számára a mozgás szabadságát is.

A nálunk tanító pedagógusok kreatív, változatos csapatot alkotnak. Valljuk, hogy a tanár ne legyen sem mindenható, sem mindent tudó. Az „iskolá”-ban ne csak a gyermek fejlődjön, hanem a tanár, a pedagógus is. Legyen ez egy természetes igény a tanárokban, hogy ne tőlük jöjjön a tudás, amit a gyermekeknek át kell adni, hanem ők, mint egy híd, segítsék a gyerekeket megközelíteni, elérni, megtapasztalni a tudást, az információt, az élményt.

TOP